DAMIR HUBER F&B manager hotela Double Tree by Hilton Zagreb

DAMIR HUBER F&B manager hotela Double Tree by Hilton Zagreb

Ovaj tjedan prestavljamo F&B managera hotela Double Tree by Hilton Zagreb, Damira Hubera. Naravno, moramo spomenuti i Oxbo Urban Bar&Gill jer se tamo izvrsno jede. Posebnu pažnju posvećuju vinima. Pročitajte…

1. Kad pogledamo Oxbo Urban Bar & Grill u prizemlju vašeg hotela, vidljivo je da DoubleTree by Hilton Zagreb posvećuje veliku pažnju eno-gastronomskoj ponudi. Koje su osnovne odrednice tog usmjerenja i što su glavne poruke koje se komuniciraju gostima u segmentu hrane i vina?

Način prezentacije jela kulinarskog tima OXBO Urban Bar & Grill postavlja nove standarde, a inspiriran je višegodišnjim međunarodnim iskustvom šefa kuhinje Tomislava Nikšića. Naša poruka gostima je: provjerite kako lokalna kuhinja izgleda na globalni način.

2. Imate zanimjiv koncept periodičnog mijenjanja vinske karte. Možete li nam objasniti kojom se dinamikom mijenjaju etikete u vinskoj karti i zašto ste se odlučili za takav pristup ?

Odlučili smo se na takav pristup jer smatramo da je on nužan kako bismo gostima ponudili dodatnu vrijednost. Vinska karta se mijenja najmanje dva puta godišnje i prati našu ponudu hrane jer i jelovnike mijenjamo u skladu s godišnjim dobima i sezonskim namirnicama i trendovima. Vinska karta se ne mijenja u potpunosti već doživljava svojevrsnu nadogradnju. Primjerice, u  proljeće će karta biti bogatija za nova souvignon i rose vina, mlade malvazije i ostale sorte koje će se fantastično sljubiti s jelima. Još jedan od razloga zašto mijenjamo vinsku kartu je i taj što sve više novih ili starih vinara plasira na tržište fantastična vina, koja dobivaju razne nagrade i prepoznata su od publike kao odličan proizvod. Smatram da smo dužni gostima pružiti odabir najboljih i naraznovrsnijih etiketa.

3. Možete li nam pojasniti gastornomski koncept OxboUrban Bar & Grill i u čemu je njegova posebnost

Gastronomski koncept restorana se temelji na lokalnom i globalnom pristupu ponudi i ambijentu.Mozemo ga opisati kao mladi ,vibrantan, kreativni i pustolovni pristup. U potpunosti otvorena kuhinja stvara jednu interaktivnu atmosferu između gostiju i našega tima. Ja osobno smatram da je ponuda prilagođena svim ukusima. Jelovnik  je moderan i nudi raznolikost našim gostima. Primjer su naši steakovi – sam gost odabire koja dva priloga i umak želi. Iako smo poznati po steakovima OXBO nudi i puno više od toga. Imamo lokalna jela pripremljena i prezentirana na jedan moderan i urbani način, kao što su domaći pljukanci s pršutom i tartufima, pileća prsa s mlincima, file brancina s pireom od krumpira i kozica te jos mnogo sličnih jela.

4. Što je za vas osobno, s obzirom na funkciju koju obnašate, najizazovniji i najljepši dio posla kojim se bavite?

Najizazovniji, ali i najljepši dio posla je svakako rad sa ljudima, kako s gostima tako i s restoranskim  timom. Ponekad moraš biti žongler kako bi svi bili zadovolnji, ali zato je i zadovoljstvo i nagrada koja dolazi od spoznaje da imamo i zadovoljne goste i osoblje, nešto što se jako teško mjeri s bilo čim drugim. Osim toga, najbolji dio posla kojim se bavim je to što mogu biti inovativan i kreativan.

5. U vašem se hotelu redovito održavaju vinske večere. Time zapravo izravno sudjelujete u edukaciji publike o vinima i sljubljivanju hrane i vina. Koliko je edukacija bitna, kako za konzumente, tako i za osoblje?

Edukaciju smatram izrazito bitnom, kako za goste tako i za osoblje, koje treniramo kroz vinske radionice u suradnji s našim partnerima. Želimo da naš tim moze preporučiti idealno vino uz jelo koje je gost izabrao sa menua.

6. Na DWE će se predstaviti chef Oxbo Urban Bar & Grilla. Što gosti koji rezerviraju stol mogu očekivati? Recite nam, onako iz prve ruke, kako Tomo (chef Tomislav Nikšić) kuha?

U svojoj karijeri sam radio sa mnogim poznatim i vrhunskim chefovima, ali moram priznati da me je Tomislav najviše oduševio i impresionirao.On je jedna iskrena i  jednostavna osoba i to prenosi na svoja jela. Tomislav ima viziju i ideju kako ce lokalna i globalna kuhinja izgledati za pet,deset ili više godina te se i ponaša tako. Kad pogledate njegov jelovnik možete vidjeti kako on razmišlja i izvan granica sadašnjosti. O njegovoj kreativnosti ću samo reći  „bijela juha od rajčice“...

Often viewed