Wine and Fun Days - Makarska

Wine and Fun Days - Makarska

WINE AND FUN DAYS

MAKARSKA

-KAČIĆEV TRG-

Dalmacija Wine Expo dolazi s najboljih položaja središnje Dalmacije. Birane, autohtone idejefermentirale su prirodnim putem i šest godina odležavale u glavama mladih vinskih zaljubljenika, kako  biste vi danas mogli uživati u jednom od najboljih vinskih festivala.

 

 Tjedan dana nakon poslovnog dijela festivala u Splitu, 29. i 30. travnja 2016. Dalmacija Wine Expo se seli u Makarsku, koja je tradicionalni domaćin festivala već sedmu godinu za redom. U Makarskoj je festival potekao, rastao i postao centralni vinski događaj Dalmacije. Sama manifestacija ujedno je i neformalni signal svim ugostiteljskim objektima da je turistička sezona službeno započela.

I ove godine posjetiteljima donosimo mnoštvo zabave. Puna dva dana na Kačićevom trgu i organizirati ćemo niz koncerata na otvorenom uz brojne štandove na kojima će se točiti vina probranih vinara te će se moći uživati u autohtonim okusima Dalmacije. Organizirati ćemo i tradicionalne igre sa nagradama za pobjednike, te vjerujemo kako će se i domaće stanovništvo i turisti zabaviti sudjeljujući u njima. 29. i 30. travnja centar grada postaje jedna velika eno-gastronomska pozornica protkana zvucima glazbe gdje će se pronaći ponešto za svačiji gušt. Stoga je ovo idealna prilika svim hotelijerima i turističkim agencijama da svoje goste upute u staru gradsku jezgru i da istinski uživaju u vinu, hrani i probranoj glazbi.  

Kao i svake godine, u sjećanje na suosnivača i dragog, ali nažalost prerano preminulog, prijatelja Milana Ožića Miku, događanje će imati i humanitarni karakter. Dodijeliti ćemo i nagradu Milan Ožić za osobu godine. Nagrada se dodjeljuje osobi za izniman doprinos u oblikovanju vinske scene u Dalmaciji. Ove godine to će biti četvrti put, a prethodne tri nagradu su primili Zlatan Plenković, Meri Šilović i Miljenko Mike Grgich.

Often viewed